CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Matthias Konst

Matthias Konst

Utmaning

Konstnären Matthias van Arkel bestämde sig för att göra en 250-sidig bok med 238 helsidesbilder i färg – på sådär två veckor. Dessutom vet vi ju hur petnoga och svårt det är träffa rätt i färgåtergivning och kvalitet på prepress, tryck och papper. Självklart sa vi: Ja, gärna!
Kund Service
Matthias van Arkel Böcker
Datum  
1 december, 2011  

Lösning

”Jag har sett så mycket konstlitteratur och utställningshäften där bilderna alltid fått en omisskännlig nikotingul ton eller andra färgfel. Här gick Anna Åkesson på Printfabriken igenom bild för bild tillsammans med fotografen för att få rätt ljus och mättnad. Den här mängden av bilder kräver förstås ett visst mått av känsla, stenkoll och tålamod.Efter att ha testat fram och tillbaka trycktes inlagan till boken i sju färger på vitt Art Silk 150 gr som har både lite glans och lagom stadga. Varje bild kommer ut ur pappret på ett fantastiskt sätt..”

 


 

Resultat och effekt

”Boken är ett konstverk i sig. Jag är väldigt nöjd med Printfabriken, de släppte inte en sekund förrän både de och jag var lika nöjda. De 238 bilderna är bitar av ett enda stort konstverk av infärgat gummi. Nu kan man gå in i varje enskild målning, som en guide. Det hela är ett exceptionellt projekt. Jag visade upp boken på konstmässan i Miami och det är bara början.”
//Matthias van Arkel