CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Tony Berg

Tryckare

Tony Berg
Tony Berg

Tony - seglar gärna, helst i 130 km i timmen...

Tony Berg Tony Berg

– Jag lägger mycket av min fritid på karate. Jag är ordförande i Ronneby Karateklubb och har fått med mig båda mina barn i sporten, så nu blir det mycket träning.

Och så är det sjön som ligger mig varmt om hjärtat. Båt på sommaren, isjakt på vintern.

Min isjakt är byggd av Bengt ”Is-Otto” Ottosson, en riktig eldsjäl i Karlskrona Is Seglingssällskap där jag också är med. Man brukar säga att 3 cm kärnis räcker, men vintern som gått sägs det ha varit 60 cm. Det är otroligt bra för att vara i Blekinge.

Jag vill absolut ha mycket fart och fläkt. På sommaren seglar jag Tornado, en tvåmanskatamaran som till och med är en OS-klass. Där går det undan. Det påminner faktiskt om isjakt, som ju också lyfter ena sidan när vinden blir stark. Då ska man falla av, låta styra farkosten bort från vindögat så den kommer ner på rätt köl igen.

Jag har jobbat i den grafiska branschen sen jag var 16. Min farbror övertygade mig ganska enkelt att det var bättre att jobba på hans tryckeri än att plugga. Jag trivs fortfarande och vill absolut inte byta.

Nu när allting är datorstyrt kan vi sköta offsetpressen med snabba knapptryckningar. Förr kunde man få ställa, skruva och justera i upp till två timmar inför varje nytt jobb. Och tvätta valsarna för hand titt som tätt. Sånt gör man inte alls längre. Däremot har vi helt andra kvalitetskrav nu, kunderna kräver ISO och andra certifieringar, FCS- och Svanenmärkningar. Och då gäller det att kunna erbjuda det. Det ställer högre krav på oss men ger samtidigt jobb med högre kvalitet.

Kontakta Tony nu