CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Jimmy Ingberg

Tryckare

Jimmy Ingberg
Jimmy Ingberg

Jimmy - konstnär på gång

Jimmy Ingberg Jimmy Ingberg

– I grått och tråkigt väder föredrar jag att ta svartvita bilder. Det är dels lättare, del blir det större kontraster. Jag tar mest landskapsbilder och sportbilder, det blir en hel del. En del behåller jag i datorn, och en del skriver jag ut.

Jag visar gärna mina bilder och nu kommer jag snart att ha en egen hemsida. Jag hade bett brorsan som är bra på det här med programmering, att hjälpa mig med hemsidan. Men han dröjde. Så till sist snickrade jag en ihop en själv. Den blev väl inte jättefin, men den gav önskad effekt – att brorsan skulle ringa och säga, hördudu, nu gör jag sidan åt dig.

Kanske blir det en offentlig fotoutställning någon gång. Andra intressen är fotboll. Men då håller jag mig på läktaren.

Här jobbar jag fyrskift, det är fyra nätter en vecka, förmiddagar en vecka, eftermiddagar en vecka och så ledigt en vecka. Det är då jag får tid att fotografera.

Offsetpressen är en Heidelberg XL. I jobbet ingår att alla plåtar sätts i, en för varje färg och ibland en extra för lack eller en extrafärg, sen ska rätt papper laddas, jag ställer in, ser till att passet stämmer så färgerna hamnar rätt, bedömer och justerar färgerna, kör ett antal prov-ex och sen är det klart för start. Under tycktiden kollar man att allt funkar hela upplagan igenom. 18 000 ark i timmen kör vi som mest.

Det bästa med jobbet är att man har eget ansvar. Sen tycker jag om att se mycket av det vi trycker, jag är en konstnärlig kille.

Kontakta Jimmy nu