CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Bengt‐Åke Nilsson

Efterbearbetning

Bengt‐Åke Nilsson
Bengt‐Åke Nilsson

Bengt-Åke - bokbindaren som kan hantera en svets

Bengt‐Åke Nilsson Bengt‐Åke Nilsson

– Det händer att vänner och släktingar kommer och ber mig laga både det ena och det andra. Jag gillar att meka, laga både bilar och andra grejor. Jag hjälper gärna till, så jag har en liten verkstad hemma där jag även kan svetsa om det skulle behövas.

Jag är kattmänniska, jag har en katt som heter Smulan och är 11 år, den bara kom till mig. Min särbo har två katter och en envis hund, jag gillar att ha djur omkring mig. Och så tycker jag mycket om att lyssna på musik, det blir ofta blues, och gärna Elton John ibland. Jag köper både gamla LP-skivor och ny musik.

Jag har inte alltid varit i den grafiska branschen även om det är länge nu, utan jag började på LM Ericsson som sen blev Nokia. Och så jobbade jag på en mekanisk verkstad där jag lärde mig svetsa. Det gillade jag, så därför håller jag ju på hemma nu. Maskinerna här på fabriken hinner vi inte hålla på att meka med och laga om de går sönder. Då går vi vidare till ett annat arbetsmoment och låter mekaniker göra sitt istället.

Jag delar arbetsuppgifter med Morgan på bokbinderiet, vi går i 2-skift och sköter efterbearbetningen i form av falsning och häftning. Den nya maskinen går dubbelt så fort som den gamla. Vi köar jobben digitalt, allt som kan vara datoriserat är det. Alla maskiner har sitt eget liv, man måste lära sig dem en och en.

Kontakta Bengt-Åke nu