CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Anna Åkesson

Prepress

Anna Åkesson
Anna Åkesson

Anna - engagerat kultiverat bokligt yrväder, fyra bokstäver

Anna Åkesson Anna Åkesson

– Skönlitteratur, kioskdeckare, faktaböcker, kriminalromaner, memoarer … Böcker ÄR jag. Från Jane Austen till Harry Potter. Och finns ingen bok inom räckhåll så kan jag läsa på baksidan av en schampoflaska.

Nu äger jag så många böcker att jag har bokförbud. Tv finns inte i vårt hem. Det kan göra folk upprörda, men jag hinner inte se på tv. Jag läser två dagstidningar på nätet varje dag, och lyssnar på radionyheterna i bilen.

Efter att ha läst medicin i Lund, pluggat spanska, matematik, naturvetenskap, projektstyrning, ADB, varit sjuksköterska och jobbat med statistik på Astra Zeneca, så hamnade jag rätt – på ett tryckeri! Nu känner jag att jag får jobba med min hobby, grafik och formgivning.

Jag engagerar mig lätt väldigt mycket, i väldigt mycket. På fritiden sitter jag gärna bredvid när min man flyger sitt flygplan, och på somrarna vill jag segla med hela familjen så mycket vi kan. Då och då reser jag på egen hand med Ladies circle, en kvinnlig internationell organisation där jag varit väldigt aktiv. Indien är nog det land som gjort kulturellt störst intryck på mig.

Här på jobbet ansvarar jag och Karin för repron, prepressen. Det vill säga allting som sker från det att ett jobb kommer in i huset, tills att det faktiskt går i tryck. Vi ser till att underlag och förutsättningar håller högsta klass, att offert och tidplan hålls, vi har mycket kundkontakt. Det tycker jag är härligt. Ofta är tempot väldigt högt här, ledtiderna är korta och puckarna snabba. Jag trivs med det.

Kontakta Anna nu