CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Offset

Här går det med en väldig fart, offsetpressens kapacitet är hela 18 000 ark per timme och körs dessutom dygnet runt. Du behöver inte vänta länge på dina trycksaker.

Offset är alltså det som gäller vid större upplagor. Och eftersom det här är en av marknadens snabbaste och modernaste maskiner är tryckkvaliteten helt unik och omställningstiden mellan jobben minimal. Allt styrs via en dator. Efter sådär 100 ark är all färgjustering och passning gjord.

Här kan vi köra papper som är upp till 1 mm tjock, utan att ens ställa om maskinen. Vi trycker i fem färger plus lack eller en extrafärg. Även tjockare lacker och effektlacker är en självklarhet.

I slutet av processen sitter en infraröd tork som kortar ner tryckfärgernas torktid avsevärt inför efterbearbetningen. Så du förstår att vi är flexibla.

Maskinen är en Heidelberg Speedmaster, med XL 105 i efternamn. Det betyder att den klarar att trycka större ark än standardformatet. Kapaciteten 74x105 cm innebär att vi får en större tryckyta samtidigt som vi får plats med den färgstripp som gör att vi kan mäta och finjustera färg och kvalitet in i det sista. Bättre resultat, helt enkelt.