CMYK
Printfabriken - Sveriges minst omoderna tryckeri

Cyan, magenta...

Vi är bra på färger.

Läs mer
>

Saker händer

Fabriken tystnar inte.

Läs mer
>

Trycka på allt?

Jodå, vi kan.

Läs mer
>

Erfarenhet och nytänkande

Läs mer
>

Efterbearbetning

Nyast i huset är vår fina klammermaskin. Den är dubbelt så snabb som den gamla, ger mindre spill och klarar att slå och skära sju inlagor åt gången plus omslagstillägg, klamra och adressera i ett enda svep. Önskas postveck så viker den det också. Alltihop för färdiga format från A3 ner till A6-format.

I vår skärlinje hanteras och skärs alla upplagor som ska vidare till falsning/vikning i någon av våra tre falsar. Vi ställer enkelt om mellan olika varianter, från parallell-, dragspels-, rull- och kors- till postfalsning, från A1 ner till A5. Postfalsning ner till A6.

Att ha de allra senaste maskinerna, är något av en devis för oss. Det mesta styrs och justeras via datorer. Men en maskin har stått sig genom alla förändringar – i ”Cylindern” kör vi de mindre stansjobben, det är vår äldsta maskin som nu är minst 50 år – och som utan tvekan kommer att hålla i 50 till.

Den klarar 150-400 g papper och all form av stansning du någonsin kan komma på. Inte illa i den datoriserade värld vi annars är så inne i.

Vidare limbinder vi själva upplagor upp till cirka 1 000 exemplar i A4-A6. Och så har vi en liten bigmaskin, som bigar/viker det papper som är för tjockt för att falsas.

Har du några funderingar eller är nyfiken, var inte rädd för att fråga. Kanske vill du komma hit och kika?